Werving en selectieprocedure

Onze werkwijze is er op gericht om voor jouw organisatie de beste kandidaat te vinden die beschikt over de juiste kwalificaties, voldoet aan het profiel én past bij jou als opdrachtgever. Om te komen tot een succesvolle match doorlopen wij daarom de volgende stappen:


1. Kennismaking

Onze consultants starten een nieuwe procedure altijd met een gesprek met de opdrachtgever. De insteek van dit gesprek is om kennis te maken met de organisatie, het doorspreken van de vacature, het afstemmen van de tijdslijn en het bespreken van condities tot samenwerking. Indien mogelijk voeren wij voorafgaand aan de kennismaking een pre-search uit, zodat we tijdens het gesprek alvast een aantal kandidaat-profielen kunnen voorleggen.


2. Recruitment

Zodra het functieprofiel is opgesteld start het recruiten van professionals. Onze gespecialiseerde recruiter maakt daarbij gebruik van het netwerk van de MF Groep, externe wervingskanalen en een actieve benadering van potentiële kandidaten. Op basis van de reacties maken wij een voorselectie van geschikte kandidaten.


3. Interview kandidaten

Geschikte kandidaten nodigen wij uit voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek gaat onze recruiter, al dan niet samen met de consultant, in op alle aspecten van de functie en beoordeelt hij of dit de juiste kandidaat is op basis van persoonlijkheid, competenties en werkervaring. De recruiter schrijft op basis van dit gesprek een persoonlijk profiel.4. Voorstellen kandidaten

Indien gewenst checken wij de referenties van de kandidaten en zetten wij een assessment in.  De definitief geselecteerde kandidaten stellen wij aan de hand van een persoonlijke indruk en CV voor aan de opdrachtgever. De opdrachtgever selecteert vervolgens de kandidaten om aansluitend mee in gesprek te gaan.


5. Jouw gesprek met kandidaat

De geselecteerde kandidaten gaan op gesprek bij de opdrachtgever voor een persoonlijke kennismaking en sollicitatie. De gesprekkenstructuur die voorafgaand is besproken, is daarbij leidend en wordt ook gecommuniceerd met de kandidaten. Na elk gesprek is er een contactmoment met MF Select.


6. Plaatsing

Wanneer de gesprekken positief zijn afgerond en de keuze is gemaakt welke kandidaat de functie gaat vervullen, ronden wij de procedure af. Afhankelijk van de dienstverleningsvorm stellen wij een detacheringsovereenkomst voor bepaalde tijd op of een opdracht-bevestiging voor de werving & selectie fee. In het geval van werving en selectie brengen wij 50% van de fee in rekening bij indiensttreding en 50% na het succesvol doorlopen van de proeftijd.