Blogs

Wij delen graag onze kennis met je. Op deze pagina vind je onze blogs met de ins en outs over het werven, selecteren en bemiddelen van professionals.

Zo schrijf je een wervende vacaturetekst

Blog - vacaturetekst 
Het werven van een nieuwe medewerker begint vaak met een vacaturetekst. En met jouw vacaturetekst wil je natuurlijk niks liever dan die perfecte kandidaat in je armen sluiten. Maar trekt jouw vacaturetekst volle zalen? In dit blog lees je hoe jouw vacaturetekst opvalt. Lees meer » 


Tips voor het vinden van medewerkers in een krappe arbeidsmarkt

Blog - krappe arbeidsmarkt

Dat er krapte is op de arbeidsmarkt dat is wel duidelijk. In steeds meer beroepsgroepen zijn medewerkers moeilijk te vinden en dat terwijl het aantal vacatures blijft stijgen. Hoe blijf jij 'jungle' proef? In dit blog geven we tips om medewerkers aan te trekken in een krappe arbeidsmarkt. Lees meer » 


Besparen op het wervingsproces. Zo doe je dat!

Blog 1 - zo pak jij je werving slimmer aan

De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren stevig in beweging. Een groeiende economie, aantrekkende werkgelegenheid en de dalende werkloosheid zorgen ervoor dat de werknemer in een luxepositie verkeert. Niet altijd even makkelijk voor een werkgever. In dit blog kun je lezen hoe je je wervingskosten lean & mean kunt houden. Lees meer »


Vragen die je een kandidaat MOET stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Blog - sollicitatievragen (2018102515020525)

Of je nu ervaren bent in het voeren van sollicitatiegesprekken of juist niet. In het sollicitatiegesprek blijft het lastig om vast te stellen of je kandidaat past binnen jouw organisatie. Deze 5 vragen helpen jou het kaf van het koren te scheiden. Lees meer »


Vacature plaatsen: de 5 belangrijkste kanalen

Blog - waar plaats je jouw vacatures

Er zijn verschillende manieren om je openstaande vacatures onder de aandacht te brengen. Maar welke zijn het meest effectief voor jouw vacature? Kies je voor LinkedIn of zet je het uit via een vacaturesite? Om je te helpen de juiste keuzes te maken hebben we de belangrijkste vijf wervingskanalen onder de loep genomen. Lees meer » 


Welke kandidaten nodig jij uit voor een gesprek?

blog - gesprekken

De sluitingstermijn voor de vacature is verstreken en de sollicitaties staan in je mailbox. Tijd om een selectie te maken van de beste kandidaten. Om je te helpen hebben we wat praktische tips voor je op een rijtje gezet. Lees meer »

 


Vind de ideale kandidaat, denk als een recruiter!

Vind de ideale kandidaat

Ook op zoek naar het schaap met vijf poten? Je bent niet de enige. En het vervelende is: áls zo’n ‘schaap’ al bestaat, is-ie zó zeldzaam dat je een frustrerende zoektocht te wachten staat. Als hr-manager doe je er dus verstandig aan om je focus bij te stellen. Lees meer »